OBFCM Apparatuur voor APK regelgeving Januari 2024

Garages en APK-keuringsstations dienen OBFCM-keuring uit te voeren volgens APK-regelgeving

Datum: 12 december 2023

In lijn met de recente ontwikkelingen in de Nederlandse APK-regelgeving, zijn garages en APK-keuringsstations nu verplicht om een OBFCM rapportage uit te voeren als onderdeel van het keuringsproces. Deze nieuwe eis is bedoeld om de verkeersveiligheid te waarborgen en de uitstoot van voertuigen te controleren.

Om deze verplichting te faciliteren en te voldoen aan de gestelde normen, biedt OBD-Partner een uitgebreid assortiment apparatuur en diensten aan. Onze apparatuur met OBFCM functie is ontworpen om garages en keuringsstations te helpen bij het voldoen aan deze nieuwe APK-eis. Bovendien bieden wij een unieke eigen koppeling genaamd “Report2,” die via een beveiligde Nederlandse verbinding rapporten rechtstreeks naar de RDW stuurt.

Wat maakt OBD-Partner en Report2 uniek en waardevol voor garages en keuringsstations? Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  1. Data blijft veilig in Nederland: Onze systemen zijn ontworpen om de gevoelige voertuiggegevens veilig in Nederland te houden, wat voldoet aan de strengste beveiligingsnormen.
  2. Snelle oplossing bij storingen: In het geval van technische problemen staan wij garant voor een snelle oplossing, waardoor uw bedrijfsvoering soepel blijft verlopen.
  3. Bewijs tijdens steekproeven: Wanneer er een steekproef wordt uitgevoerd door de RDW, ontvangt u een bevestiging van de verzonden rapporten, wat als bewijs kan dienen om te voldoen aan de vereisten.

OBD-Partner blijft zich inzetten om garages en APK-keuringsstations te ondersteunen bij het naleven van de APK-regelgeving en bij het zorgen voor de veiligheid op de Nederlandse wegen. Voor meer informatie over onze OBFCM diagnoseapparatuur en de Report2-koppeling, neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie